Az esti fürdetés közben hetente legalább háromszor ismételjétek az alábbi gyakorlatokat . Fontos, hogy a víz hőfokát napról-napra csökkentsétek, úgy hogy még a foglalkozás előtt elérje az uszoda vízhőmérsékletét (30-32 °C).

Arclocsolás vezényszóval:  Az arclocsoláshoz találjatok ki egy szót, (pl. merülés), amit később  a víz alá merítéses gyakorlatoknál is használni fogtok.

A babát hanyatt fektetjük a vízen, majd mondjuk a vezényszót és az alkarunkkal nagy mennyiségű vizet  locsolunk  fejtető felől a baba arcára. Így a homlokán keresztül az orrán és száján is végig folyik a víz. Ennek hatására a baba a légzését 2-3 másodpercen keresztül visszatartja (ez az un. búvárreflex).

 

Előfordulhat, hogy a levegővételt követően a kisbaba sírni kezd. Fontos, hogy nyugodtan, lassan emeljétek fel - ne kapjátok ki a vízből (!), nyugtassátok meg és folytassátok a fürdetést szokásos módon, megszokott hőmérsékletű vízben!

Fokozatosan egyre több vízben fürdessétek a babát, hogy a medence méreteihez könnyebben tudjon majd alkalmazkodni. Nyugodtan fürödjetek együtt a nagykádban. Fontos, hogy egy idő után ne érjen le a baba popsija a kád aljára, érezze, hogy a víz felhajtó ereje fenntartja, és kis segítséggel képes lebegni.